Het Kiekenskot…

Eindelijk ben ik er dan met Rit geweest: het fameuze Kiekenskot in Nieuwmoer waar ik al zo lang over hoor spreken binnen de quiltgroep. Nieuwmoer ligt bij Essen, juist over de Belgische grens onder Roosendaal. Een ieniemienie dorpje waar de smalle, stille straatjes het bestaan van iets dergelijks niet doen vermoeden…

Hierachter gaat een enorme collectie stoffen en fournituren schuil

Hierachter gaat een enorme collectie stoffen en fournituren schuil

Jarenlang was het een kippenfokkerij en dat is nog steeds goed te zien, want aan het gebouw zelf is helemaal niets veranderd. Toen wij rond 10 uur in de ochtend uitstapten was het nog doodstil in het dorpje en ik was niet voorbereid op wat ik te zien kreeg toen we de deuren opendeden: ellenlange rijen stoffen, garen, knopen, band, gordijnstoffen, vulling, kussens, naaibenodigdheden…. ik wist niet waar ik moest beginnen!

Als je binnen stapt, is het einde niet in zicht..!

Als je binnen stapt, is het einde niet in zicht..!

 

 

 

Tot prachtige stoffen en kant voor trouwjurken toe: verzin het, en je vindt het hier op naaigebied. Rit en ik gingen op pad om 26 meter stof te kopen voor lange tafellakens die over 8 ronde tafels gaan komen met een diameter van 1.20 meter. Het middenstuk wordt een cirkel en daaromheen wordt de stof er gerimpeld aangezet (althans, zo moet het volgens Rit die er verstand van heeft: zelf heb ik naaimachinevrees…!).

een enorme keuze aan band en lint

een enorme keuze aan band en lint

Ik had al alles afgezocht op internet maar tot de grond hangende tafelkleden voor deze maat tafel zijn verschrikkelijk duur en bijna niet te koop: dat moet gemaakt worden en berg je dan maar voor de prijs. Hier vonden wij stof voor….  3 euro per meter met een breedte van 1.50 m – ongelofelijk! En ook nog makkelijk wasbaar terwijl het niet gestreken hoeft te worden.

 

 

Ook moltons en dergelijk materiaal om onder een kleed te leggen is per meter te koop IMG_1493en wij verlieten Het Kiekenskot met zware rollen stof en prachtig band dat ik vond met ingeweven hartjes: dat ga ik op een quilt verwerken. Ook al voor zo’n zacht prijsje…. het is meer dan verbazingwekkend wat je hier allemaal vindt voor heel weinig geld.

IMG_1494Een groot deel van de stof moest besteld worden dus binnenkort mag ik terug en dan neem ik ook de tijd om hier echt rond te snuffelen. Dat er zo enorm veel onder 1 dak kan zijn voor zo weinig geld en in zo’n klein dorpje…. wie had dat gedacht. Op naar Het Kiekenkot dus: Nieuwmoer is op de kaart gezet…!

Het Kiekenskot; P.P. Textiel, Maalderijstraat 6, 2920 Kalmthout/Nieuwmoer (B). Telefoon +3236770852; zondag en maandag gesloten; open van 10.00 – 18.00 uur.

4 thoughts on “Het Kiekenskot…

  1. O leuk! Belgie klinkt ver maar dit is nauwelijks over de grens, net onder Roosendaal. Ik ben er vanmiddag nog geweest en vond weer van alles en nog wat: van vulkussens tot bandjes en lintjes en leuke stofjes….! Laat weten hoe het bevallen is!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s