De juiste noot…

 

"Sweet Serenade" van Basic Grey, voor Moda

“Sweet Serenade” van Basic Grey, voor Moda

Nu vond ik toch onlangs op internet een serie stoffen die mij helemaal was ontgaan: “Sweet Serenade”, ontworpen door Basic Grey voor Moda. Kennelijk is deze serie nauwelijks in Europa ingekocht, want hij verscheen al in 2013 en het leuke is dat deze ontworpen is rondom nostalgische patronen van muzieknoten en oude partituren. IMG_8247Prachtige, “oude” kleuren ook en als er 1 serie stof is die ik natuurlijk onmiddellijk moest hebben, was het deze wel…. Na uren zoekwerk op internet wist ik de serie nog grotendeels te vinden: een deel in Engeland en een deel in twee verschillende Amerikaanse staten.

 

 

IMG_8219Toen ook het derde pakket binnen was, besloot ik een quiltje te maken als kadootje voor onze Franse vriendin die celliste is met de stoffen van dit thema – met een cello prominent in het midden.IMG_8245

 

 

 

Zij zocht enthousiast mee naar woonruimte voor mijn zoon in een nieuwe stad en dat leidde tot een knus plekje waar hij het komende jaar kan gaan wonen – dat verdient dan zeker een persoonlijk kadootje!  Ik zocht een afbeelding op internet en borduurde de cello in het middenstuk van het quiltje, samen met haar initialen.

IMG_4101Het was zo leuk om haar verraste gezicht te zien en ze was er erg blij mee. Nu wil ik aan een grote quilt beginnen met al deze mooie stoffen en muziekmotieven. Het ontwerp moet nog vorm krijgen, maar in elk geval komt er een rand van pianotoetsen in, uit de donkere en lichte stof… en verder weet ik het nog niet. Het is nu te warm om verder te quilten aan “patchwork of the crosses”, dus heerlijk wat gaan puzzelen met een groot papier en de stapel stoffen buiten – wordt vervolgd!

 

5 thoughts on “De juiste noot…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s