Binnenstebuiten fazant

Na het succesvol ontbenen en vullen van de kwartels, wilde ik natuurlijk weten of dat met ander gevogelte ook zou lukken. Na de laatste jacht probeerde ik het uit met een fazant.

Opgevuld en dichtgenaaid; klaar voor vacumeren

Opgevuld en dichtgenaaid; klaar voor vacumeren

Hoewel het moeilijker lijkt omdat het een grotere vogel is, bleek het makkelijker te zijn omdat het vel dikker en taaier is waardoor het minder snel beschadigt, en er een dun vlies zit tussen het vel en het vlees.

Farce maken

Farce maken

 

 

 

 

 

Eerst de “wishbone” er uit en ik keerde het beest om toen ik het vel ver genoeg losgemaakt had, totaan de poten. Voorzichtig door de gewrichtjes snijden en het hele karkas met de filets is makkelijk te verwijderen.

Een sterke bouillon trekken van het karkas, met wat groenten, voor de saus

Een sterke bouillon trekken van het karkas, met wat groenten, voor de saus

Het botje in de pootjes liet ik zitten; ik denk dat dit veel moeilijker te verwijderen zou zijn dan bij de kwartel omdat dit stevige pootjes met dito botjes zijn. Een farce gemaakt van de fijngesneden filets met knoflook, ui, kruiden en afgeblust met wat Calvados en een appeltje, vogel gevuld en dichtgenaaid met keukentouw.

Met pastinaak en aardpeer..... smullen!

Met pastinaak en aardpeer….. smullen!

Gevacumeerd en een uur of drie in het sous-vide bad, waarna ik alles snel afkoelde en het gevacumeerde pakketje in de koelkast bewaarde. Gevacumeerd en al de volgende dag laten warmen in de oven op 65 graden (zo droogt het niet uit!), en net voor het opdienen uit de verpakking halen en nog even rondom bruinen in de pan. Heerlijk.

2 thoughts on “Binnenstebuiten fazant

  1. Wat kost een lesje ontbenen? Het os me nooit goed gelukt, ook niet bij een kwartel. Laat staan een fazant, of mijn droom , een kalkoen (kan een engelse vriendin van mij, maar nooit ertoe gekomen om het voor te doen aan mij). Dit hapje ziet er top uit!!
    Maar wat moet ik nou zonder deze leuke en gekke en instructieve blog? Start maar gauw iets nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s