Achter glas

Ik werd attent gemaakt op een prachtig boek over zelf inmaken, bereiden en bewaren. IMG_7247Een compleet meesterwerk, zo werd mij gezegd – daar moest ik natuurlijk meer van weten. Het heet “In pot en fles” en is geschreven door Oded Schwartz (ISBN 90-6407-511-5). Het dateert al uit 1998 en was dus alleen nog tweedehands te vinden. IMG_7248Maar goed ook, want ook toen was het nog behoorlijk prijzig – maar dan heb je ook wat en nog voor de rest van je leven ook. Na een duidelijke introductie over keukengerei en technieken volgen er verrukkelijke recepten voor groente, fruit en vlees, zowel hartig als zoet en met of zonder alcohol.

Gedroogde lamsworstjes…. die moet ik maken deze winter en ook allerlei soorten pate kwamen voorbij. Glaceren, konfijten, vruchtenpasta maken, chutneys, jams, visconserven, pickles, mosterd….het houdt niet op.IMG_7249 De foto’s zijn om te watertanden en de instructies zijn zeer duidelijk. Een heerlijk boek voor iedereen die het leuk vindt om zelf oogst te verwerken of eens flink in te slaan en dingen zelf te maken. De potten zien er ook zo mooi en kleurrijk uit, dat het een feest is om naar te kijken in de keuken.IMG_7250 Er zijn zeker dingen die ik deze herfst ga proberen, zoals de lamsworstjes!

2 thoughts on “Achter glas

  1. Worst en worstjes maken is superleuk. Lodewijk en ik doen het bij tijd en wijle, meestal van wild. Je weet niet wat je proeft, lekkerder dan een tournedos. Roken doet zijn superambachtelijke slager , die kerel is zelfs op tv geweest met zijn basale producten van topkwaliteit. Hij rookt zelf en dan mag Lodewijk meeliften in de rookcyclus, ook zwijneham en zo. Alles wat je zelf maakt of van nabij ziet maken is zoveel lekkerder, en dan heb je ook minder behoefte aan te grote porties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s